Syrop imbirowy z miodem i kurkumą – na kaszel i przeziębienie! + przepis

syrop imbirowy

Syrop imbirowy z kurkumą w połączeniu z miodem i cytryną tworzy skuteczną mieszankę, niezastąpioną w infekcjach jesienno-zimowych. Wzmacnia odporność, rozgrzewa, działa przeciwzapalnie, antyseptycznie, łagodzi kaszel i ból gardła. Wspomaga pracę całego organizmu.

NAVEEN – POZNAJCIE PRODUCENTA ORGANICZNYCH, CERTYFIKOWANYCH, W 100% NATURALNYCH KOSMETYKÓW DLA CAŁEJ RODZINY (klik)

Imbir działa kompleksowo. Substancje czynne zawarte w korzeniu imbiru wykazują działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne oraz przeciwbólowe. Wzmacnia odporność, wspomaga leczenie przeziębień oraz grypy. Ponadto jest niezastąpiony w przypadku mdłości i wymiotów, ułatwia trawienie, działa rozkurczowo i wiatropędnie.

Kurkuma zawiera związek o nazwie kurkumina, który ma silne właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Wykazuje działanie bakteriobójcze, przeciwwirusowe i grzybobójcze. Jest silnym antyoksydantem, chroni organizm przed negatywnym oddziaływaniem wolnych rodników. Pamiętaj żeby kurkumę spożywać zawsze w obecności czarnego pieprzu. Na temat kurkumy więcej możesz przeczytać w  innym moim wpisie.

Miód pszczeli od tysięcy lat znany jest ze swojego działania antybakteryjnego. Ponadto ma właściwości przeciwwirusowe i wykrztuśne. Wzmacnia odporność organizmu. Nieoceniony w leczeniu infekcji górnych dróg oddechowych – pomaga oczyścić drogi oddechowe z zalegającej w nich wydzieliny oraz reguluje temperaturę ciała.

olej cbd

CBD Oil to olejek konopny stworzony z najwyższej jakości składników. ZOBACZ

Do wyczerpania zapasów wszystkie oleje CBD – 50% (klik)

 

OLEJ KONOPNY Z KWIATÓW, CZYLI CBD. DLACZEGO WARTO GO STOSOWAĆ? Przeczytaj (klik)

 

Syrop imbirowy z kurkumą – przepis

Składniki:
        • 2 łyżki startego imbiru,
        • 2 łyżki startego korzenia kurkumy,
        • szczypta czarnego pieprzu,
        • 100 ml miodu,
        • 1,5 łyżeczki nierafinowanego oleju kokosowego,
        • sok z cytryny,
        • starta skórka z cytryny.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej  maksymalnie tydzień.

Właściwości:

  • Wzmocnienie układu odpornościowego: Składniki takie jak imbir, kurkuma i miód mogą wspierać ogólną odporność organizmu, co może pomóc w zwalczaniu infekcji i chorób.
  • Przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe działanie: Imbir i kurkuma zawierają związki, które mogą pomóc w hamowaniu wzrostu bakterii i wirusów.
  • Łagodzenie objawów przeziębienia i grypy: Dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym i łagodzącym, syrop może pomóc w złagodzeniu objawów takich jak kaszel, katar czy ból gardła.
  • Wsparcie układu trawiennego: Imbir może pomóc w łagodzeniu dolegliwości żołądkowych, poprawie trawienia i zmniejszeniu nudności.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *