Złote mleko, czyli najlepszy napój przeciwzapalny!

złote mleko

Złote mleko to prosta, ale niezwykle skuteczna mikstura! W porównaniu do popularnych saszetek na przeziębienie, które w sezonie biją rekordy popularności, złote mleko to naturalny napój bez żadnych dodatków chemicznych. W jego składzie znajdują się dwie przyprawy, które od wieków wykorzystuje się w medycynie naturalnej jako skuteczne naturalne antybiotyki. Jest to kurkuma oraz imbir.
Kurkuma (Curcuma longa) znana także jako ostryż długi lub szafran indyjski. Naturalnie występuje w Indiach, gdzie rośnie dziko. Uprawiana jest w krajach o klimacie tropikalnym. Kurkuma nadaje potrawom lekko pikantnego, nieco gorzkiego smaku, korzennego zapachu oraz bardzo intensywnego, żółto-pomarańczowego koloru. To roślina o imponujących właściwościach. Zapobiega chorobom i różnym problemom zdrowotnym.

Surowiec zielarski stanowi kłącze kurkumy, które wcześniej zostało pozbawione korzenia oraz warstwy zewnętrznej i wysuszone.

olej cbd

PREMIUM CBD 30% 10ml – Sklep bez plastiku (zerotyki.pl)

Wszystkie oleje CBD do wyczerpania zapasów 50% taniej!!!

ZOBACZ (KLIK)

 

Głównym składnikiem jest kurkumina – jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy o bardzo silnym działaniu przeciwbakteryjnym, przeciwzapalnym, przeciwwirusowym, oczyszczającym i antynowotworowym. Ponadto wycisza i uspokaja, pomaga walczyć z depresją dlatego po miksturę warto też sięgać przed snem.

W Azji kurkuma ceniona jest za właściwości przeciwnowotworowe. Badania przeprowadzone na zwierzętach dowodzą, że kurkumina hamuje wzrost guza jajnika oraz angiogenezy (rozwój zmiany nowotworowej).

Ponadto stanowi antidotum na problemy trawienne, zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Usuwa toksyny oraz reguluje poziom cholesterolu.

Z kolei wyciągi alkoholowe z kłącza kurkumy wykorzystuje się w leczeniu chorób układu pokarmowego: zaburzenia trawienia, wzdęcia, zapalenie dróg żółciowych i pęcherzyka żółciowego oraz kamicy żółciowej.

Złote mleko – przepis

Mikstura składająca się z kurkumy, imbiru i mleka kokosowego to naturalna mieszanka, która działa przeciwzapalnie, zwalcza infekcje, wzmacnia organizm, skutecznie zapobiega niestrawności i przyspiesza metabolizm. Ponadto dzięki zawartości imbiru rozgrzewa, dlatego też polecana jest jako naturalna alternatywa dla “gorących kubków” z apteki na przeziębienie i wychłodzenie organizmu.

Składniki:

      • 1 łyżeczka kurkumy
      • 1 plaster świeżego imbiru / 1 łyżeczka mielonego imbiru
      • szczypta czarnego pieprzu
      • 1 szklanka mleka kokosowego
      • 1 łyżka miodu

kurkuma dary natury

Kurkuma – ekologiczne przyprawy bez chemii – ZOBACZ (klik)

 

Składniki – właściwości

Kurkuma zawiera kurkuminę, która nadaje jej charakterystyczny żółty kolor. Substancja ta została wielokrotnie przebadana pod kątem właściwości profilaktycznych dla zdrowia oraz zdolności do walki z chorobami. Okazało się, że kurkumina wykazuje silne działanie antybakteryjne i przeciwwirusowe, a nawet pomaga zapobiegać powstawaniu nowotworów. Jest rozpuszczalna w tłuszczach, dlatego też zaleca się spożywanie kurkumy z pokarmem lub napojem zawierającym tłuszcz. Innym sposobem na zwiększenie wchłaniania jest dodanie czarnego pieprzu lub spożywanie całego, świeżego lub suszonego korzenia kurkumy.

 

naturalny dezodorant brooklyn groove

Przedstawiam Wam naturalne dezodoranty, które… działają! Wyjątkowo skuteczna formuła z Węglem Aktywnym. Wolne od aluminium, parabenów i syntetycznych zapachów. Nie brudzą ubrań. Wierzę, że zaskoczę Was tylko pozytywnie dokładnym doborem składników oraz jakością, która zdobędzie Wasze serca ❤ ZOBACZ (klik)

 

Imbir działa rozgrzewająco i odchudzająco, łagodzi bóle miesiączkowe, obniża poziom złego cholesterolu. Ponadto to także skuteczne lekarstwo na mdłości.

Mleko kokosowe bogate jest dobre tłuszcze, wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe. Ma korzystne działanie w przypadku dolegliwości trawiennych, zwalcza infekcje i co więcej – przyspiesza metabolizm.

Napój na koniec możemy dodatkowo, według uznania, przyprawić cynamonem lub gałką muszkatołową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *